LEVENSWERK II – DE KUNSTBEMIDDELAARS
Margriet Luyten


Uitgeverij Pels & Kemper kondigt met trots ‘Levenswerk II’ van Margriet Luyten. Haar film met acht kunstbemiddelaars en het bijbehorende boek werden op 14 december gepresenteerd in het M HKA te Antwerpen. De film en ‘Levenswerk I’ zijn nog tot 8 januari te zien in het museum.
Het boek is verkrijgbaar via alle (internet)boekhandels in Nederland en België of rechtstreeks via deze site.

Na Levenswerk I, met verstilde videoportretten van negen kunstenaars in de laatste fase van hun werkzame levens, ontmoet kunstenaar Margriet Luyten dit keer negen zogenaamde kunstbemiddelaars, zoals museumdirecteuren, kunsthistorici, galeriehouders en een kunstadviseur.
In tegenstelling tot kunstenaars die hun atelier hebben zijn zij afhankelijk van instituten en/of van eigen podia. Hoe gaan zij om met het verstrijken van de tijd in hun vakgebied? Hoe denken ze over hun al dan niet veranderde positie? Meer nog dan bij de kunstenaars is het woord van groot belang. In de video en in dit boek vindt u hun observaties en herinneringen, gemaakt tijdens de ontmoeting met Luyten. Mariëtte Haveman en Lyne van Rhijn schreven een essay.
Blader door dit boek, blader door de tijd en ontmoet Liesbeth Brandt Corstius, Rudi Fuchs, Lily van Ginneken, Wim van Krimpen, Henk van Os, Deborah Woolf, en de Vlamingen Anny de Decker en Flor Bex


LEVENSWERK II – DE KUNSTBEMIDDELAARS
Margriet Luyten

Tekstbijdragen van Mariëtte Haveman, Lynne van Rhijn
Beeld: stills uit videofilm en fotografische portretten,
full colour en zwartwit
Afmetingen: 21 x 21 cm; 164 pagina’s
ISBN 978-90-79372-18-8
Prijs € 29,50
Verschijnt december 2017

UITGEVERIJ PELS & KEMPER
www.pelskemper.nl
06 23769142